• 21.000 m2 productie- en voorraadhallen
 • 38 moderne extrusielijnen
 • Eigen volwaardig matrijsmakerij
 • Productie 60 miljoen meter per jaar
CF matrijzenmakerij

Matrijzenmakerij

Sinds onze oprichting in 1989 hebben we als CF kunststofprofielen voortdurend geïnvesteerd in onze matrijzenmakerij. Daarbij staat het kennisniveau van onze specialisten als ook het unieke en ultramoderne machinepark centraal. Enkel door deze investeringen kunnen we voor nu en in de toekomst klantspecifieke kunststof profiel oplossingen van het hoogste niveau blijven vervaardigen. Dit doen we met een enthousiast en gedreven team van echte vak mensen. Het resultaat? Een hoogwaardig en optimaal matrijs tegen een scherpe prijsstelling met een zeer korte levertijd.

We zijn er ons van bewust dat deze mogelijkheden uniek zijn binnen onze markt. Daarom blijven wij ook telkens investeren in deze faciliteiten. Alleen dan blijven wij voor nu en in de toekomst uw specialist in klantspecifieke kunststof profiel matrijzen, en behouden wij de technologische voorsprong ten opzichte van onze concurrenten.

Uw tastbaar kunststof profiel al binnen 4 tot 6 weken door onze moderne matrijzenmakerij

Door deze technische voorsprong zijn wij in staat om uw kunststof profiel project - van ontwerp matrijs tot aan het kunststof profiel sample- volledig in eigen beheer te vervaardigen. Om uw sample zo snel en werkelijkheidsgetrouw mogelijk te kunnen produceren, beschikken wij tevens over 2 extrusie productielijnen die enkel en alleen voor sampling ingezet worden. (Naast onze productielocatie met 36 extrusielijnen voor de serieopdrachten.) Mede hierdoor heeft u al binnen 4 tot 6 weken een tastbare oplossing voor uw kunststof profiel project.
Gereedschapsmakerij CF
Matrijzen CF

Alles in eigen beheer van ontwerp tot matrijs

Wij produceren onze matrijzen volledig in eigen beheer. Hierdoor kunnen wij u snel en flexibel van dienst zijn gedurende uw kunststofprofiel project. Onze 20 gespecialiseerde technische medewerkers in de matrijzenmakerij, zijn in staat om uw product op zeer korte termijn te realiseren. Uw wensen en doelstellingen staan daarbij uiteraard altijd voorop.

Een optimaal ingericht machinepark

Door het gebruik en de voortdurende ontwikkeling van CAD/CAM-systemen en aanverwante technologieën, is CF kunststofprofielen in staat om haar klanten kwalitatief hoogwaardige en economisch aantrekkelijke oplossingen te garanderen met zeer korte levertijden.

Het ontwerp en de planning van alle bewerkingen met betrekking tot de realisatie van de matrijs worden uitgevoerd met behulp van de nieuwste technieken. 
De constructiewerkzaamheden voor het gebruikte gereedschap in de extrusiefase, worden uitgevoerd met CAD-systemen. Dit systeem brengt vervolgens de informatie over naar de 5-assige CNC-freesmachines en draaibanken voor het snijden en frezen van het benodigde gereedschap. Alles staat bij ons in het teken om de doorlooptijden en de verwerkingskwaliteit te optimaliseren. Daarnaast maken wij gebruik van zinkvonken en draadvonken tijdens het vervaardigen van onze matrijzen. Door middel van vonkerosie wordt hierbij het contour van het profiel met precisie uit het staal gevonkt.
CF matrijzen
Matrijzenmakerij CF

Uw voordelen op een rij

 • Matrijs vervaardigen binnen 4-6 weken
  Verkort de “time to market” van uw product aanzienlijk 
 • Flexibiliteit van snel kunnen schakelen
  Stelt u in staat om eenvoudig en snel veranderingen doorvoeren tijdens het proces, door direct contact met onze constructeurs. 
 • Hightech matrijzenmakerij voor optimaal resultaat en kwaliteit
  Het perfecte kunststof profiel die voldoet aan uw en ons eisenpakket.
 • 2 aparte extrusielijnen voor sampling en proefmonsters
  Snel een tastbaar en meetbaar productie sample
De kunst van perfectie
Van klantspecifieke profielen tot standaard profielen uit voorraad.
Vanaf uw vraagstuk tot het op voorraad houden, beheren en leveren van het profiel, wij doen het.