• 21.000 m2 productie- en voorraadhallen
  • 38 moderne extrusielijnen
  • Eigen volwaardig matrijsmakerij
  • Productie 60 miljoen meter per jaar

Johannes Nijdam van CoolPresentation


"Wij zien CF kunststofprofielen dan ook niet als leverancier, maar als partner, waarbij onze samenwerking echt centraal staat."

Cool Presentation

Waarom kozen jullie voor CF kunststofprofielen?

Johannes Nijdam: Daar kan ik een heel kort antwoord opgeven: de samenwerking. Onze mentaliteit komt heel goed overeen met die van CF kunststofprofielen. Wij zien CF kunststofprofielen dan ook niet als leverancier, maar als partner, waarbij onze samenwerking echt centraal staat.

We hebben ook wel gesprekken gevoerd met andere partijen, maar daarbij hadden we niet de klik en het vertrouwen die we bij CF kunststofprofielen wel hebben gevonden. In onze markt volgen ontwikkelingen zich in een snel tempo op. Voor ons is het dan ook van groot belang dat we snel kunnen inspelen op deze ontwikkelingen.

Waarin onderscheid CF kunststofprofielen zich volgens jullie?

Johannes Nijdam: Het komt regelmatig voor dat we een matrijs liever gisteren dan vandaag klaar voor gebruik zouden willen hebben. CF kunststofprofielen kan door haar expertise en flexibiliteit binnen 4 - 5 weken een matrijs aanleveren die volledig voldoet aan de eisen die wij, onze klant en CF kunststofprofielen stellen. Daarin willen ze graag een stap extra zetten en dat typeert voor ons de samenwerking. Daarnaast is er gedurende het traject altijd transparantie en overleg over en weer.
Prijskaarthouder CF
Cool Presentation pand

Kun je een voorbeeld noemen van een gebied waarop jullie profiteren van de samenwerking?


Johannes Nijdam: De matrijzen die CF kunststofprofielen voor ons vervaardigt, zijn prijstechnisch zeer aantrekkelijk. We kennen geen andere leverancier die deze zo snel en voordelig kan aanbieden.

Arjan Bosch CF kunststofprofielen: "Een van onze voordelen is inderdaad dat we beschikken over een eigen en ruim opgezette gereedschapsmakerij. Dit in combinatie met een enthousiast team vakmensen zorgt niet alleen voor een hoogwaardige matrijs, maar resulteert ook in een zeer snelle levertijd, tegen een scherpe prijsstelling. Bovenstaande factoren leiden ertoe dat we gemiddeld honderd nieuwe matrijzen per jaar voor onze klanten mogen vervaardigen en daarbij natuurlijk de bijbehorende metrage profielen extruderen. Want laten we niet vergeten: het produceren van kunststof profielen is en blijft onze levensader.

Kun je een voorbeeld noemen van een uitdaging waarbij CF kunststofprofielen snel heeft kunnen inspringen?


Johannes Nijdam: Zeker, we hebben samen met CF kunststofprofielen een kunststof prijskaarthouder voor elektronische schapkaartjes ontwikkeld. Deze worden door middel van dit kunststofprofiel bevestigd aan het schap. Nu wilde onze klant een smallere variant introduceren, zodat de producten in het schap beter zichtbaar werden. Tijdens het ontwikkelen van deze smallere elektronische prijskaarthouders kwamen we erachter dat in de praktijk deze houders heel eenvoudig los kwamen van het schap. Dan moet je snel schakelen om onze klant te helpen. Dan blijkt ook hoe snel en flexibel CF kunststofprofielen kan meedenken en adviseren. We hebben toen samen met de mensen van CF kunststofprofielen onze klant bezocht om de praktijksituatie te onderzoeken.
Prijskaarthouders CF
Samenwerking CF en Cool Presentation

'Dan moet je snel schakelen om onze klant te helpen. Dan blijkt ook hoe snel en flexibel CF kunststofprofielen kan meedenken en adviseren'

Johannes Nijdam: Omdat er voor onze klant veel aangelegen was, was snelheid geboden. Op een zeer korte termijn is er door CF kunststofprofielen een nieuwe matrijs gebouwd en hebben we onze klant de verbeterde elektronische prijskaarthouders kunnen leveren. Wat ons betreft een optimale samenwerking, waarbij het doel van onze klant voor CF kunststofprofielen centraal stond en serieus genomen werd.

Arjan Bosch CF kunststofprofielen: Ik vind het mooi wat Johannes hier aanstipt. Een goede samenwerking tussen opdrachtgever en producent is daarbij cruciaal. We schakelen in dit soort situaties dan ook snel ons technische team in om het profielvraagstuk om te buigen naar een functioneel profiel. Het helpen ontwikkelen van een maatoplossing en het daardoor meerwaarde bieden, dat blijft voor ons de mooiste uitdaging. Hiervoor hebben wij onze gereedschapsmakerij en extrusieafdeling dan ook optimaal uitgerust. 
Johannes Nijdam: Hierop inhakend, dit is typerend hoe flexibel en meewerkend CF kunststofprofielen zich opstelt, ook als het gaat om de kleinere hoeveelheden. We begrijpen dat dit productietechnisch niet altijd prettig voor ze is, maar men levert wel altijd volgens afspraak. Deze flexibiliteit zien we bij concurrenten van CF kunststofprofielen niet terug.

Over CoolPresentation

Vooraan in werelds presenteren

Ruim 70% van alle aankoopbeslissingen wordt voor het schap genomen. Een opvallende presentatie is daarom essentieel. Dat vraagt om shelfmanagementoplossingen die spot-on zijn.

Bewezen innovatiekracht

Bij onze start in 1997 richtten we ons vooral op verspresentaties. Inmiddels zijn we dé specialist op het gebied van schappresentatie in de gehele retail. Dat doen we niet alleen, maar met onze klanten. Samen hebben we al meer dan zeshonderd innovatieve presentatieoplossingen ontwikkeld.

Wilt u ook profiteren van een samenwerking met CF kunststofprofielen?

We gaan graag in gesprek om uw kunststof profiel vraagstuk met beide handen aan te pakken.

[email protected]
+31 (0)524 - 56 17 08


De kunst van perfectie
Van klantspecifieke profielen tot standaard profielen uit voorraad.
Vanaf uw vraagstuk tot het op voorraad houden, beheren en leveren van het profiel, wij doen het.