• 21.000 m2 productie- en voorraadhallen
  • 38 moderne extrusielijnen
  • Eigen volwaardig matrijsmakerij
  • Productie 60 miljoen meter per jaar

Historie

Oud pand CF
Tromp en Veldsink
Huidig pand CF

1989: Handelsfirma C.F. Kunststoffen B.V. opgericht te Gramsbergen 

CF kunststofprofielen is in 1989 opgericht als handelsfirma in kunststof profielen door de familie Tromp te Gramsbergen. In 1990 sloegen familie Tromp en Lucas Veldsink als technisch directeur de handen in een. Zo ontstond de overgang van handelsfirma naar slimme productiefirma.

1990: Start productie in Coevorden

De heer Lucas Veldsink (technisch directeur) treedt toe als mede-eigenaar. Er wordt een eerste productiemachine aangeschaft voor het vervaardigen van kunststof profielen. Het bedrijf zette hierdoor de eerste stap van handelsbedrijf naar productiebedrijf.

1993: Productie verhuisd naar het industrieterrein van Gramsbergen

De groei van het bedrijf, zette door ondernemers geest en technisch vernuft, verder door. Al in 1993 groeide het machinepark door tot 4 extruders.

1994: Overname Gereedschapsmakerij Leusink

Door de overname in 1994 van gereedschap makerij Leusink, kon er verder geïnvesteerd worden in de kwaliteit en capaciteit van CF kunststofprofielen. Aan de groeiende vraag naar klant specifieke (op maat gemaakte) profielen kon met deze overname worden voldaan. Het maken van klant specifieke en technische profielen door middel van vervaardiging van matrijzen werd meer en meer onderdeel van CF kunststofprofielen.

1996: Overname Thermos Kunststoffen BV te Oosterwolde (productiebedrijf in zachte profielen)

Het jonge bedrijf zat niet stil en daarom werd ook branchegenoot Thermos Kunststoffen te Oosterwolde ingelijfd. Door deze samenvoeging was CF kunststofprofielen vanaf toen ook in staat om een breed scala aan zachte pvc profielen te produceren.

2001: Uitbreiding bedrijfshal met kantoren te Gramsbergen totale opp. 6.000 m2

Door de toenemende vraag naar kunststof profielen werd er besloten de capaciteit flink op te schalen. Door de uitbreiding van de bedrijfshal en kantoorruimte kwam de totale oppervlakte van CF kunststofprofielen uit op 6000 m2.

2004: Overname Sima Kunststoffen b.v. 

Om aan de vraag van specialistische kunststof producten te kunnen voldoen, werd Sima Kunststoffen overgenomen. Dit bedrijf was voorheen de oud werkgever van de eigenaren Lucas Veldsink en Wout Tromp. Daarmee was de cirkel voor de twee ondernemers weer rond en werd de productie van specifieke producten in andere marktsectoren een feit.

2009: Overname Bruynzeel Plastic BV te Hendrik Ido Ambacht

Weer een overname en dit keer een specialist in de meubelbranche. Bruynzeel Plastics kwam onder de hoede van CF kunststofprofielen. De volledige productie van kunststof profielen voor de meubelbranche, DHZ-markt en de kassenbouw, werd naar Gramsbergen verhuisd.


2010: Realisatie van een nieuwe, moderne productiehal te Gramsbergen met een totale opp. 11.000 m2

CF kunststofprofielen realiseert een hypermoderne en innovatieve bedrijfshal van 11.000 m2. Volledig afgestemd op de vervaardiging en ontwikkeling van kunststof profielen. Uniek in zijn soort om zo de toekomst van CF kunststofprofielen te kunnen waarborgen en blijvend van meerwaarde te kunnen zijn voor haar klanten.

Heden

Door de groeiende vraag naar de producten en expertise van CF kunststofprofielen is er recentelijk 8000 m2 grond aangekocht. Met de aankoop van deze grond kan aan de ambitie en verdere uitbreiding in de nabije toekomst worden voldaan. CF kunststofprofielen is een begrip in Gramsbergen en is er voor Gramsbergen en door Gramsbergen. De aankoop van de nieuwe grond zal dit alleen nog maar versterken.
De kunst van perfectie
Van klantspecifieke profielen tot standaard profielen uit voorraad.
Vanaf uw vraagstuk tot het op voorraad houden, beheren en leveren van het profiel, wij doen het.