• 21.000 m2 productie- en voorraadhallen
  • 38 moderne extrusielijnen
  • Eigen volwaardig matrijsmakerij
  • Productie 60 miljoen meter per jaar

24 mrt 2024

Duurzame stappen in de extrusiehal: LED-verlichting en energiebewustzijn

IMG_3150
In de extrusiehal maken we flinke stappen op het gebied van duurzaamheid. De TL-balken worden vervangen door LED-verlichting, een efficiëntere en milieuvriendelijkere keuze. Deze locatie is geselecteerd vanwege de 5-ploegendienst, wat betekent dat er altijd mensen aanwezig zijn en de verlichting dus continu brandt. De overstap naar LED kan hier dan ook een aanzienlijke impact hebben.

Naast de verlichting investeren we ook in nieuwe pompen. In week 14 en 15 worden 15 pompen geïnstalleerd op een aantal extrusielijnen. Deze pompen bieden een nauwkeurigere regeling dan de oude modellen, wat resulteert in een besparing op elektriciteitsverbruik tot wel 50%.

Deze investeringen maken deel uit van een meerjarenprogramma van CF kunststofprofielen om energie te besparen. Naast technische oplossingen is er echter nog een belangrijke factor: gedrag. Door bewuster om te gaan met energie kunnen we samen een forse bijdrage leveren. Dit betekent: 
  • Licht uit wanneer je de ruimte verlaat. 
  • Verwarming een graadje lager. 
  • Beeldschermen uit wanneer je ze niet gebruikt. 
En nog veel meer.

Binnenkort lanceren we een campagne om het bewustzijn rondom energieverbruik te vergroten. We hopen dat iedereen hieraan zal bijdragen, zodat we samen onze ecologische voetafdruk verkleinen. Samen maken we CF duurzamer!
De kunst van perfectie
Van klantspecifieke profielen tot standaard profielen uit voorraad.
Vanaf uw vraagstuk tot het op voorraad houden, beheren en leveren van het profiel, wij doen het.