• Matrijs
  • Technische profielen
  • Voorraad profielen
  • Outdoor profielen

Hoe CF Kunststofprofielen en Polyplastics bijdragen aan een circulaire economie

Geplaatst op 14 oktober 2019.

Op welke manier werkt Polyplastics samen met CF kunststofprofielen?

Henk Kempes Polyplastics: “Wij zijn als Polyplastics gespecialiseerd in het recyclen van kunststoffen. Zo kan elk kunststof profiel in theorie meerdere keren worden gerecycled. Wat wij doen als Polyplastics is bij bedrijven zoals CF kunststofprofielen ten eerste inventariseren wat de uitval stromen zijn om vervolgens het recycle proces hiervoor uit handen te nemen.”

“Samen met CF kunststofprofielen hebben we dan ook een specifiek plan gemaakt waardoor het kunststof uitval weer kan worden hergebruikt. Dit geldt voor alle kunststof materialen die CF inzet voor het vervaardigen van haar kunststof profielen.”

Arjan Bosch CF kunststofprofielen: “Laten we voorop stellen dat het reduceren van ons kleine uitval percentage een van de belangrijkste aandachtspunten is binnen onze organisatie. Uitval van materiaal ontstaat voor het merendeel tijdens de opstartfase van een productierun. Doormiddel van het separaat verzamelen van dit materiaal en intern recyclen, kunnen we het overgrote deel van deze kunststof-stroom opnieuw zelf inzetten. Om het basis principe van circulaire economie geheel gesloten te krijgen word het overige gedeelte door Polyplastics verwerkt en inzetbaar gemaakt als basisgrondstof voor collega producenten.”

In welke producten vinden we het kunststof uitval van CF Kunststofprofielen weer terug?

Henk Kempes: “Het kunststof materiaal wat bij ons binnenkomt wordt omgezet in een compound die bijvoorbeeld weer terugkomt in de binnenlaag van PVC rioleringsbuizen. Het gerecyclede materiaal zie je dus veel terug in producten die voor het oog niet altijd zichtbaar zijn. We kunnen namelijk niet garanderen dat de glans en kleur van het materiaal, denk daarbij aan kunststofkozijnen, altijd hetzelfde is.”

Hoe weten wij als consument zeker dat het kunststof materiaal werkelijk wordt gerecycled?

Henk Kempes: “Wij geven als Polyplastics recycle verklaringen af, dat betekent voor bijvoorbeeld CF kunststofprofielen dat per kunststofsoort of specifieke profielen, wij een verklaring opsturen. Onze leveranciers hebben op deze manier een bewijs dat alle uitval ook daadwerkelijk gerecycled wordt.”

Hoe ervaren jullie de samenwerking?

“Het is voor ons zeer prettig samenwerken met CF kunststofprofielen en wij zien elkaar echt als partner als het gaat over kunststof recycling.”

Arjan Bosch: “Dit kan ik zeker beamen, op deze manier doen we samen werkelijk een actieve bijdrage als het gaat om het circulair produceren, want elke kilo gerecycled PVC vervangt een kilo nieuw PVC in onze markt.”

Neem direct contact op
CF kunststofprofielen
Doorbraakweg 45
7783 DC Gramsbergen
+31 (0)524 - 56 17 08
[email protected]

Volg ons via: CF kunststofprofielen LinkedIn LinkedIn