Hoe CF Kunststofprofielen en Polyplastics bijdragen aan een circulaire economie

Geplaatst op 14 oktober 2019.

Op welke manier werkt Polyplastics samen met CF kunststofprofielen?

Henk Kempes Polyplastics: “Wij zijn als Polyplastics gespecialiseerd in het recyclen van kunststoffen. Zo kan elk kunststof profiel in theorie meerdere keren worden gerecycled. Wat wij doen als Polyplastics is bij bedrijven zoals CF kunststofprofielen ten eerste inventariseren wat de uitval stromen zijn om vervolgens het recycle proces hiervoor uit handen te nemen.”

“Samen met CF kunststofprofielen hebben we dan ook een specifiek plan gemaakt waardoor het kunststof uitval weer kan worden hergebruikt. Dit geldt voor alle kunststof materialen die CF inzet voor het vervaardigen van haar kunststofprofielen.”

Arjan Bosch CF kunststofprofielen: “Laten we voorop stellen dat het reduceren van ons kleine uitval percentage een van de belangrijkste aandachtspunten is binnen onze organisatie. Uitval van materiaal ontstaat voor het merendeel tijdens de opstartfase van een productierun. Doormiddel van het separaat verzamelen van dit materiaal en intern recyclen, kunnen we het overgrote deel van deze kunststof-stroom opnieuw zelf inzetten. Om het basis principe van circulaire economie geheel gesloten te krijgen word het overige gedeelte door Polyplastics verwerkt en inzetbaar gemaakt als basisgrondstof voor collega producenten.”

In welke producten vinden we het kunststof uitval van CF Kunststofprofielen weer terug?

Henk Kempes: “Het kunststof materiaal wat bij ons binnenkomt wordt omgezet in een compound die bijvoorbeeld weer terugkomt in de binnenlaag van PVC rioleringsbuizen. Het gerecyclede materiaal zie je dus veel terug in producten die voor het oog niet altijd zichtbaar zijn. We kunnen namelijk niet garanderen dat de glans en kleur van het materiaal, denk daarbij aan kunststofkozijnen, altijd hetzelfde is.”

Hoe weten wij als consument zeker dat het kunststof materiaal werkelijk wordt gerecycled?

Henk Kempes: “Wij geven als Polyplastics recycle verklaringen af, dat betekent voor bijvoorbeeld CF kunststofprofielen dat per kunststofsoort of specifieke profielen, wij een verklaring opsturen. Onze leveranciers hebben op deze manier een bewijs dat alle uitval ook daadwerkelijk gerecycled wordt.”

Hoe ervaren jullie de samenwerking?

“Het is voor ons zeer prettig samenwerken met CF kunststofprofielen en wij zien elkaar echt als partner als het gaat over kunststof recycling.”

Arjan Bosch: “Dit kan ik zeker beamen, op deze manier doen we samen werkelijk een actieve bijdrage als het gaat om het circulair produceren, want elke kilo gerecycled PVC vervangt een kilo nieuw PVC in onze markt.”

“De balans tussen werk en privé staat hier echt centraal”

Geplaatst op 04 juli 2019.

Aldus Frank Kompagne, werkvoorbereider en ruim 9 jaar werkzaam bij CF kunststofprofielen.

De mogelijkheid om te sporten bij CF onder begeleiding van een fysiotherapeut

Frank Kompagne: “Ik zelf heb al jaren last van chronische rugklachten, CF kunststofprofielen bood me de kans om 2 wekelijks een bezoek te brengen aan een fysiotherapeut en om onbeperkt te sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Ik sport via CF kunststofprofielen om mijn rug in conditie te houden. Maar als je gewoon gezond bent en geen klachten hebt kan je er ook gewoon terecht, hoe vaak je maar wilt.”

“Vanuit CF kunststofprofielen krijgen we alle mogelijkheid om te sporten. Alle faciliteiten en mogelijkheden worden ons hier kosteloos aangeboden”.  

Wekelijks bezoek van de Bedrijfsarts

Frank Kompagne: “We krijgen daarnaast wekelijks bezoek van een bedrijfsarts, dat is vrij uniek en zorgt ervoor dat we snel terecht kunnen met eventuele klachten. Ook krijgen alle ruim 170 collega’s 3 jaarlijks een fitheid test aangeboden, op die manier weet iedereen hoe het gesteld is met de gezondheid en dat stimuleert om meer te gaan bewegen of gezonder te eten.”

 Privé omstandigheden gaan waar nodig voor

“Typerend voor CF kunststofprofielen is dat wanneer er hier collega’s door privé omstandigheden minder kunnen werken, er altijd een vangnet wordt geboden. Gezondheid en gezin gaan wanneer nodig op dat moment gewoon voor. Dat vind ik heel mooi om te zien”

Meer weten over werken bij CF? [email protected] of +31 (0)524 -56 17 08

Wij kunnen u sinds kort ook voorzien van polycarbonaat profielen

Geplaatst op 06 mei 2019.

Wij kunnen u sinds kort ook voorzien van polycarbonaat profielen! Polycarbonaat (PC)  profielen zijn onder andere zeer geschikt voor LED toepassingen. Maar wat is polycarbonaat precies en wat zijn de voordelen?

Materiaaleigenschappen

Een van de voordelen van polycarbonaat is dat het materiaal extreem slagvast is. Doordat het ook krasvast is en een hoge oppervlakteglans heeft, wordt polycarbonaat tot een hoogwaardig technisch kunststof gerekend. Polycarbonaat is ook erg goed bestand tegen hoge en lage temperaturen.

Toepassingen

Polycarbonaat wordt veel toegepast in de automobiel industrie, de vliegtuigbouw, de verlichtings- en elektro-industrie.

In het kort worden Polycarbonaat profielen met name toegepast in:

-    Verlichtingsindustrie (LED)
-    Reclame/Display industrie
-    Automobielindustrie
-    Vliegtuigindustrie
-    Zwembadafdekking
-    Kabelsystemen

De grootste voordelen van Polycarbonaat op een rij:

-    Grote variatie in diffuusheid / helderheid en daardoor prima inzetbaar voor LED verlichting
-    Zeer geschikt voor buiten gebruik
-    Extreem hoge slagvastheid wat resulteert in duurzaamheid
-    Bijzonder hoge dimensionale stabiliteit 
-     Zeer geschikt voor co- en tri- extrusie
-    Brandvertragende eigenschappen (zelfdovend)

Benieuwd naar de mogelijkheden bel of mail ons, inzake uw polycarbonaat profielvraagstuk.

[email protected] of +31 (0)524 -56 17 08

4 nieuwe trekbanden en 5 nieuwe zaagsystemen

Geplaatst op 08 april 2019.

 

Vorige week afgeleverd en geïnstalleerd, 4 nieuwe trekbanden en 5 nieuwe zaagsystemen. Een mooi voorbeeld van hoe wij blijvend onze kunststof extrusie lijnen optimaliseren. Uw voordeel?

  • Kortere productietijd
  • Hoge kwaliteit gewaarborgd
  • Flexibiliteit in maatoplossingen

 

De onderdelen zijn wederom keurig geleverd door Bernhard Ide GmbH & Co. KG.

Neem direct contact op
CF Kunststofprofielen
Doorbraakweg 45
7783 DC Gramsbergen
+31 (0)524 - 56 17 08
[email protected]

Volg ons via:
CF kunststofprofielen LinkedIn LinkedIn CF kunststofprofielen Xing Xing